DHTC biedt nu GWO gecertificeerde trainingen

Datum: dinsdag 10 oktober 2017

DHTC biedt vanaf nu ook Global Wind Organisation, GWO gecertificeerde trainingen voor de windenergiesector. De trainingen zijn bedoeld en ontwikkeld voor vakmensen die zich bezighouden met het bouwen, inspecteren, onderhouden en repareren van windturbines, zowel op zee als land. Maar ook instanties belast met onder andere handhaving, controle en reddingsacties die hun taken in en rondom windparken op zee moeten uitvoeren, kunnen deze trainingen bij DHTC volgen.   DHTC GWO  Gecertificeerde cursussen  

GWO gecertificeerde modules

De GWO gecertificeerde modules Sea Survival,  Manual Handling, First Aid en Fire Awareness  bieden de deelnemers kennis en training in de omgang met de soms bijzondere risico’s in de offshorewindenergiesector.  DHTC's Training Manager Ruud Oliemans zegt hierover: "De werkplekken in deze sector vereisen specifieke veiligheidstrainingen met soms bijzondere materialen. Een uit zee oprijzende constructie met op tientallen meters hoogte een meestal krappe 'machinekamer' vol techniek, vraagt erom goed na te denken over veiligheid. En de verplaatsing ernaar toe of vandaan wijkt ook af van gemiddeld woon-werkverkeer. "

Transition piece

Daarnaast heeft DHTC onder andere een zogeheten transition piece in gebruik genomen. Dit is een in knalgeel uitgevoerde aanlandingsconstructie om een veilige transfer van boot naar offshore windturbine en vice versa realistisch te kunnen trainen. Ook afdaaltechnieken en klim- en valbeveiligingen die hierbij worden toegepast, komen aan bod. Het maken van een noodafdaling  in overlevingspak en met reddingvest, eindigend in het water waarbij direct wordt overgegaan naar overlevingstechnieken op zee,  is een vast onderdeel van de trainingen.

Samenwerking

Voor de GWO module Working at heights heeft DHTC samenwerking gezocht met Industrieel Klimmen b.v. uit Wormerveer, zodat voor de complete GWO certificering kan worden geboekt.

Offshore wind

Binnen zes jaar, in 2023, zullen circa 5 miljoen huishoudens elektriciteit betrekken van windturbines die voor de Nederlandse kust in zee zijn geplaatst. Zeker 437 windturbines van elk 8 megawatt zullen in deze korte tijd worden gerealiseerd. Plannen liggen klaar om hierna het aandeel offshore wind in de Nederlandse energievoorziening sterk uit te bouwen. DHTC is er klaar voor om bij te dragen aan de veiligheid van iedereen die werkt of gaat werken in deze volop in ontwikkeling zijnde sector.

Introductie prijzen

Ter introductie van de behaalde GWO certificeringen gelden nu aantrekkelijke scherpe cursusprijzen.