GWO MANUAL HANDLING

Cursuscode
GWO MH
Geldigheid certificaat
2 jaar
Cursusduur
4 uur
Cursusprijs (excl. btw)
€135,00

Bestemd voor

Personeel dat op het land (onshore) en offshore windturbines plaatst en/of onderhoudt. De gevolgde cursus wordt in WINDA geregistreerd.

Doel van de cursus

De cursist leert hoe verwondingen of blessures te voorkomen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden in een windturbine. Hierbij wordt vooral aandacht besteed aan de juiste lichaamshoudeing tijdens het tillen van lasten.

Cursus inhoud

  • Het belang begrijpen en kennen om het werk op een veilig en verantwoorde wijze te verrichten, conform de wettelijke bepalingen.
  • Door middel van praktische oefeningen laten zien hoe de risico beperkende technieken tijdens het werk toegepast kunnen worden.
  • Aantonen van een probleem oplossende mentaliteit ten aanzien van het veilig en verantwoord werken in een windturbine omgeving.
  • Het herkennen van de symptomen van blessures en of letsel ten gevolge van een onjuiste werkhouding en hoe dit gerapporteerd dient te worden.
  • Het herkennen van verhoogde risico's op spier- en of skeletletsel bij (bepaalde) werkzaamheden.
  • De cursist is in staat te demonstreren hoe veilig en in een gezonde houding werkzaamheden uitgevoerd dienen te worden en daarbij op correcte wijze gebruik maakt van de beschikbare apparatuur.

Cursus details

Vooropleidingseis(en)
Geen voorkennis vereist.
Medische keuringseis(en)
Een medische keuring is niet nodig, de deelnemer dient normaal gezond en arbeidsgeschikt te zijn.
Cursustaal
Nederlands en Engels
Max. aantal deelnemers
12
Bijzonderheden
Volgt de cursist aansluitend de GWO Fire Awareness cursus brengen wij € 16 per persoon (excl. BTW) in rekening voor de lunch
Registratiekosten (excl. btw)
€ 9,41

Startdata

09-01-2023
Zeilmakersweg 10
Den Helder
08:30
8 cursusplaatsen
21-02-2023
Zeilmakersweg 10
Den Helder
08:30
7 cursusplaatsen