Over DHTC

Meer informatie over DHTC

DHTC is een internationale aanbieder van veiligheidsopleidingen voor de offshore (olie & gas), scheepvaart, offshore wind industrie en hieraan gerelateerde bedrijven. Voor bedrijven en instellingen verzorgt DHTC BHV- EHBO- en VCA cursussen. Daarnaast biedt DHTC voor regionale- en bedrijfsbrandweerkorpsen uitgebreide realistische oefen- en examen mogelijkheden. Verder worden er veiligheidstrainingen gegeven aan (professionele) hulpverleningsdiensten, organisaties en (overheids) instanties.

Trainingsfaciliteiten

De DHTC trainingsfaciliteiten bestaan uit een overdekt zwembad (600 M3) voorzien van een helikopter simulator. Verder een trainingsplatform in de haven van Den Helder, uitgerust met diverse reddingsvaartuigen.  En tot slot een grote volledig overdekte brandoefenhal met realistische trainingsunits. Een brandweer oefengebouw voor brandweerkorpsen en in totaal 8 modern ingerichte instructielokalen.

Al deze trainingsfaciliteiten bevinden zich vlakbij de zeehaven en de belangrijkste uitvalswegen van Den Helder. En direct 'om de hoek' ligt Den Helder Airport. DHTC is zowel met openbaar vervoer als de eigen auto (zonder files, binnen een uur van Amsterdam en Heerenveen) goed en snel bereikbaar.

Lidmaatschap

DHTC is lid van de IRO (branchevereniging van Nederlandse toeleveranciers in de olie en gas industrie), KVNR, de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (geassocieerd lid) en de Haven en  Scheepvaart Vereniging Den Helder.  DHTC is mede oprichter van Tech@Connect.