Opleidingsvisie Veiligheid & Milieu

Opleidingsvisie

Ons uitgebreide trainingsprogramma is erop gericht het veiligheidsbewustzijn van de cursisten te bevorderen. De trainingen dragen bij aan het verkrijgen van een optimaal veilige werkomgeving, zowel aan boord van bijvoorbeeld offshore-installaties,  schepen en helikopters als ook bij bedrijven, organisaties en instanties aan de vaste wal.

Veiligheid

Levensbedreigende situaties kunnen door ons op een realistische, maar vooral veilige wijze worden gesimuleerd. Dit laatste is mede te danken aan de persoonlijke en respectvolle benadering van onze instructeurs. Voor het oefenen onder realistische omstandigheden is, om de risico's zoveel mogelijk te beperken, het nemen van speciale maatregelen noodzakelijk. Immers de veiligheid van de deelnemers aan onze opleidingen en oefeningen moet te allen tijde gegarandeerd zijn.

Milieu

Voor zowel de oefenhallen als het brandweer oefengebouw geldt dat zij voldoen aan strenge milieueisen. Zo zijn de vloeren van de hallen vloeistofdicht,¬† worden rookgassen gefilterd. In het zwembad wordt, als het zwembad niet in gebruik is, door middel van afdekking, afkoeling van het water voorkomen. Onze oefenhallen en het trainingsplatform zijn voorzien van LED verlichting. Op deze wijze wordt dagelijks energie bespaard.