Nieuwe procesinstallatie voor brandbestrijdings cursussen

Datum: maandag 20 april 2015

Met de ingebruikname van de nieuwe industriële procesinstallatie is, in het kader van het grootschalige vernieuwing- en verbeteringstraject van oefenobjecten en trainingsmiddelen, opnieuw een belangrijke stap gezet. Hiermee is de mogelijkheid om nog realistischer te trainen aanzienlijk groter geworden.  Het oefenobject bestaat uit 3 bouwlagen en staat vol met pompen, leidingen en afsluiters. Verder zijn werkplaatsen, een kantoor, magazijn en keuken gerealiseerd. Deze ruimtes worden door middel van een deluge systeem beschermd. Als gevolg hiervan zijn we in staat om situaties te creëren in onze brandbestrijdingscursussen en oefeningen die realistischer zijn dan ooit.   procesinstallatie

Uitstekende trainingsmogelijkheden

Het oefenobject wordt voornamelijk gebruikt ten behoeve van de NOGEPA offshore brandbestrijdingscursussen. Ook kunnen we nu brandweerkorpsen en petrochemische bedrijven uitstekende trainingsmogelijkheden bieden. Al met al een zeer gewild oefenobject om de vaardigheden van brandweermensen in stand te houden en te verbeteren.

Hoge verwachtingen

De nieuwe procesinstallatie is op 17 april 2015 in gebruik genomen. De bedrijfsbrandweer van Douwe Egberts (de koffie branders) was de eerste klant die met dit nieuwe object hebben geoefend. Na afloop van de oefendag was men dan ook zeer tevreden over de mogelijkheden van dit nieuwe oefenobject.  Het nieuwe oefenobject voldoet geheel aan de hoge verwachtingen.