COMBINED STCW'10 REFRESHER; BT-PSCRB-AFF

Cursuscode
STCW Refr. 3 combi
Geldigheid certificaat
5 jaar
Cursusduur
4 dagen
Cursusprijs (excl. btw)
€1425,00

Bestemd voor

Zeevarenden die in aanmerkingen komen voor hun herhalingscursus zoals is vastgelegd in de international convention on Standards of Training Certification and Watch keeping for seafarers STCW 2010.

Doel van de cursus

Het bijscholen van de cursisten in de vereiste competenties en vaardigheden zoals vastgesteld voor de Basic Safety Training STCW A-VI / 1 (table 1 - 4), Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats STCW A-VI / 2 - 1 & Training in Advanced Fire-Fighting STCW A-VI / 3.

Cursus inhoud

  • Praktijk omgang met reddingsboten, inclusief strijken, neerlaten, varen en terug aan boord hijsen.
  • Leiding nemen aan boord van een reddingsboot, tijdens het strijken en daarna de bediening van de motor van een reddingsboot.
  • Theorie en praktijk in de samenstelling, taken en werkwijze van de Brandbestrijding- en Reddingsploeg.
  • Praktijkoefeningen in scheepsbrandbestrijding en leiding geven inclusief het zoeken naar en het redden van slachtoffers.
  • Oppikken van drenkelingen, het geven van eerste hulp aan overlevenden en het omgaan met overlevenden nadat een schip verlaten is.
  • Brandpreventie en brandbestrijding, inclusief het gebruik van adembescherming.
  • Basisvaardigheden in eerste hulp en gewonden transport.
  • Aantrekken en gebruik van een overlevingspak en reddingsvest en persoonlijke- en groepsoverlevingstechnieken in overleven op zee.

Cursus details

Vooropleidingseis(en)
De cursist dient in het bezit te zijn van geldige certificaten van de STCW; BT, PSCRB en AFF. De certificaten mogen bij aanvang van de refresher cursus niet ouder zijn dan 5 jaar. Voor aanvang van de cursus dient u een kopie van deze certificaten per e-mail aan te leveren.
Medische keuringseis(en)
De cursist dient aantoonbaar in het bezit te zijn van een geldige medische scheepvaartkeuring. Een kopie van de keuring dient u voor aanvang van de cursus per e-mail aan te leveren.
Cursustaal
Nederlands
Max. aantal deelnemers
12
Bijzonderheden
Geen
Registratiekosten (excl. btw)

Startdata

16-01-2023
Zeilmakersweg 10
Den Helder
09:00
8 cursusplaatsen
13-02-2023
Zeilmakersweg 10
Den Helder
09:00
5 cursusplaatsen