COXSWAIN FAST RESCUE CRAFT & COXSWAIN CONVENTIONAL & FREE-FALL SYSTEMS NOGEPA 2.3B/2.7B C&F

Cursuscode
NOGEPA 2.3B/2.7B C&F
Geldigheid certificaat
2 jaar
Cursusduur
2,5 dag
Cursusprijs (excl. btw)
€1195,00

Bestemd voor

Een ieder die is aangewezen om als coxswain (bemanningslid) van een snelle reddingsboot (Fast Rescue Craft) en conventionele & vrije val reddingsboten op een mijnbouwinstallatie op te treden.

Doel van de cursus

Het theoretisch en praktisch trainen van de cursist in het beoordelen van de staat van gereedheid van, en het omgaan met de bij de mijnonderneming in gebruik zijnde Fast Rescue Craft en reddingsboten. Het met deze boten uitvoeren van reddingsacties.

Cursus inhoud

  • Theoretische behandeling van basisbegrippen ten aanzien van goed zeemanschap, het vaststellen van een koers en hoe deze te varen.
  • Het operationeel houden van de Fast Rescue Craft (FRC) en reddingsvaartuigen.
  • De reddingsboot gereedmaken om te lanceren, het aan boord begeleiden van passagiers en het lanceren van de reddingsboot.
  • Procedures te water laten, uitvoeren reddingsacties en weer aan boord nemen van de FRC
  • Uitvoeren van zoekpatronen onder diverse omstandigheden o.a. met gebruik van PLB homing apparatuur, kompas en GPS.
  • Bevel voeren in alle situaties die zich voordoen met betrekking tot het redden van personen die overboord zijn geraakt.

Cursus details

Vooropleidingseis(en)
De cursist dient in het bezit te zijn van een geldig certificaat of stempel in het PSL van de NOGEPA 2.3A/B en 2.7A/B C&F
Medische keuringseis(en)
De cursist dient in het bezit te zijn van een geldige NOGEPA / OGUK / UKOOA / OLF / AWMF erkende medische offshore keuring.
Cursustaal
Nederlands en Engels
Max. aantal deelnemers
8
Bijzonderheden
Geen
Registratiekosten (excl. btw)
€ 20,00

Startdata

Voor cursusdata kunt u contact opnemen met de medewerkers van het DHTC Boekingskantoor Tel. 0223 - 62 50 70 of info@dhtc.nl